Kategorier
Kurser

Valpkurs i Uppsala ger en bra start i livet

En valp har all potential i världen men är inte född med alla sociala förmågor klara. När ni går valpkurs i Uppsala lär ägare och valp sig att fungera som ett team och kan ha otroligt roligt.

En valpkurs är inte enbart en lekträff eller en disciplingren. En valpkurs är ett unikt tillfälle för ägare och valp att börja bilda ett team. Din lilla valp kommer till dig direkt från mamma och syskon och vet inget annat. Nu ska den lära sig lydnad och att fungera i den nya flocken.

En hund är alltid mycket angelägen om att anta sin roll och göra rätt. Hunden är en vargättling och vill vara flockmedlem mer än något annat. Det är ägarens jobb att få relationen att fungera bra.

Vad gör man på en valpkurs?

Under en valpkurs i Uppsala får valpen lära sig grundläggande färdigheter och ägaren får lära sig hur man hjälper hunden att få goda vanor. Vitsen är inte att tvinga hunden att lyda utan att få den att vilja lyda. Här får ni träna inkallning och hur man går fint i koppel. Här finns intressanta kompisar som hunden får lära sig att ignorera. Kursen är för er – ägare och hund.

Detta är kursens viktigaste innehåll men det betyder inte att det inte också är ett tillfälle för sociala kontakter. Både ägare och hundar kan hitta vänner här och kursledaren står för tryggheten och kunskapen. Sist men inte minst ger valpkursen underlag för eventuella framtida kurser. Mer om valpkurs kan du läsa på denna sida: valpkursuppsala.se