Kategorier
Kurser

Gå en valpkurs i Stockholm med certifierade hundtränare

En bra valpkurs stärker banden mellan valp och ägare och får hunden att må bra. Vill man gå en valpkurs med sin hund ska man välja en hundskola i Stockholm som har certifierade tränare.

En valpkurs är bra att gå för alla som har en valp, även de som tidigare har haft hund. Detta eftersom valpen mår bra av att träna tillsammans med andra hundar. Själva huvudsyftet med en valpkurs är att bygga en stark relation mellan hund och hundägare för att lättare kunna kommunicera och förstå varandra. Valpen får också lära sig vardagslydnad som exempelvis att inte dra i kopplet, och inte hoppa upp på folk eller andra hundar som ni möter. De flesta valpar har också väldigt mycket energi och tycker om att umgås med andra hundar. Att gå en valpkurs är ett utmärkt sätt för både valp och hundägare att träffa nya vänner.

En valpkurs innehåller både praktiska övningar och teori

Ska man gå en valpkurs med sin hund är det viktigt att man väljer ett träningscenter som har certifierade instruktörer. Det vanliga brukar vara att man börjar valpkursen när hunden är mellan tre till fyra månader. Då får man lära sig om hundens utveckling från liten valp till stor fullvuxen hund. Men också hur man bäst sköter sin hund och tränar den praktiskt genom olika övningar. En bra valpkurs sätter hunden främst, och då en liten valp fort blir trött när den ska träna på nya saker, varvar man övningarna med teori så att valpen får vila emellan.